March 29, 2012

NELER VAR, NELER YOK?

  No comments    
categories: 
Kendim bile takibini yapamadığım hızlı bir tempodan sonra, bugün itibariyle biraz daha oturaklı (en azından bir süreliğine) ve sakin hayatıma geri dönüyorum. Baharın dinginliğini ve tazeliğini üzerimde hissetmek, enerjiyle dolmak, planladığım işleri tamamlamak, yenilemek ve yenilenmek hayalleriyle haftasonunu iple çekiyorum şimdiden.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü'ydü, bunu bir hatırlatalım önce. Tiyatro günü, tiyatro haftasına uzatılarak, İstanbul'da pek çok tiyatroda hafta boyunca her gün oyunlar oldu (hatta yanılmıyorsam 27 Mart gününde ücretsiz gerçekleşti) ve haftasonuna kadar da devam ediyor, bilgilerinize.

31 Mart Cumartesi günü, 20.30-21.30 arasında, her yıl yapılan "Dünya Saati" uygulaması/katılımı gerçekleşecek. Nedir "Dünya Saati"? Avustralya'da 2 milyondan fazla insan ve 4000'den fazla kurum, iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için sembolik bir hareket başlattı. Işıkların bir saatliğine kapanmasıyla başlayan Dünya Saati bir yıl sonra, 35 ülkede 50 milyondan fazla insanın katıldığı küresel bir hareket haline geldi.

Ben ilk kez bu sene katılıyor olacağım, sizleri de bekleriz! Işıkları kapayıp bir saatliğine kendimize yapacak farklı ve eğlenceli şeyler bulmak hiç zor değil. Mesela mum ışığında sevgiliyle scrabble oynamak! Satın alıp da bir türlü oyunun paketini açmaya bile fırsat bulamadığım için, çok kafama yattı şu anda :)

Dünya Saati ile ilgili detaylı bilgi için: http://dunyasaati.wwf.org.tr/earthhour.html


0 comments:

Post a Comment