December 15, 2014

Ankara'da Kahvalti, Istanbul'da Aksam Yemegi

  No comments    
categories: , , ,
Ankara'da genel olarak bahce icinde ve franchise olmayan restoranlara hasretiz. Sehirde alan bol olsa da niyeyse restoranlar agirlikli olarak islek caddeler veya AVM'lere aciliyor, bahceleri es geciyorlar. Evimize yakin olmasi sebebiyle, bir donem Cayyolu taraflarinda Mesa Koru Sitesi'nin tam karsisinda olup simdi adini hatirlamadigim ama zamaninda cok gittigimiz kocaman bir yer vardi. Uzun bir sure cazip gelmisti, cunku bahcesi kocaman, ferah ve keyifli bir yerdi. Derken yillar gecti, Ankara'da pek cok mekanin basina geldigi gibi talep dustu, birseyler oldu, isletmesi degisti ve eskisi kadar guzel olmamaya basladi. Ardindan yakin civarlarda Park Caddesi karsisinda yesilliklerin icinde iki yer acilmisti. Dekoru, menusu, herseyi guzeldi. Ama yine birseyler oldu ve kapandi, baskalari devraldi, yenilendi ve yakin zamanda yeniden acildi. Bir onceki ismiyle Marmelat, simdi Sicak Tepsi olarak hizmette. 

Koskocaman, ferah ve keyifli bir yer; harika bir dekor yapmislar. Logosunu, ic mekan tasarimini ve kutularinda ve kagit servislerinde kullandiklari cizime bayildim. Haftasonlari kahvalti icin simdiden epey bir musterileri olmus, yer ayirtmadan gitmemek mantikli olur (en azindan kalabaliksaniz). Genis, buyuk masalari oldugu icin kalabalik kahvaltilar icin bence ideal bir yer. 2 kisilik serpme kahvaltida falafele, kizartmaya, turunc receline, tahin pekmezine kadar hersey var. Kahvalti servisi hizli, cay biraz daha agir. Simitlerini kendileri yapiyorlar, firindan ciktigi gibi neredeyse dumani tuterek masaya geliyor. Ankara simidi deyince akan sular durur her turlu, ama yine de simit konusunda tecrubeli biri olarak degerlendirecek olursam, oldukca guzel oldugunu soyleyebilirim! Kahvaltisi siradisi degil ama gayet guzel, bol cesitli ve iki kisi icin fazla bile doyurucu. Fiyati 49 TL (cay icinde). Uzun, tadina doyum olmayan haftasonu kahvaltilari icin ideal. Daha sicak mevsimlerde gidince bahcenin de tadina doyum olmaz. 
Kahvalti en sevdigim ogunse, ikincisi de kesinlikle aksam yemegidir. Oglen yemekleri hep bir kosusturmaya geldiginden veya isim sebebiyle cogunlukla yalniz yedigimden bana birsey ifade etmiyor. Gecen hafta kizlarla aksam yemegi icin Anadolu Yakasi'nda ama henuz gitmedigimiz bir yer olsun derken, karsima bir yazida La Trattoria cikti. 'Gercek bir Italyan' restorani diye bahsedilen, kuzu incikli risottosunun ove ove bitirilemedigi, hatta odul aldigi bu restorani denemek icin daha fazla ikna edilmeye ihtiyacim yoktu :) Ortadan paylasilmak uzere makarna, risotto ve pizza uclemesi soyledik ve mekanin sadeligine hayran kaldik. Vejeteryan pizza benim zevkime gore vasatti; risotto, risottoyu hic sevmeyen bir insan olarak beni oldukca memnun etti (sevenler icin cok leziz gelecegine %100 eminim), ama esas porcini mantarli linguine gecenin yildiziydi! O kadar lezzetliydi ki, 'belki Italya'da bu kadar guzelini yememisizdir' dedik. Tiramisu  de gecenin ikinci yildizi olarak kalbimizi fethetti. Italyan mutfagi sevenler icin kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Is cikisinda guzel muzik esliginde, sade ve rahat bir ortamda bol karbonhidratli nefis yemekler yiyelim diyorsaniz, iste adres!

0 comments:

Post a Comment