January 2, 2015

Havadan Sudan Yeni Yildan Filmlerden - 3 Mutlu Film Birden

  No comments    
categories: , ,
Harika dostlarla, adeta gulmekten yuz kaslarimizin gelistigi super bir sekilde girdik yeni yila. Evimizde, evli olarak ev sahipligi yaptigimiz ilk organizasyonumuz yilbasi yemegimiz oldu. Herkesin birseyler getirmesiyle, muhtesem bir sofra kuruldu, her yemekli organizasyondan sonra oldugu gibi iki partilik daha yemek artarak geceyi kapadik, buzdolabini saklama kaplariyla doldurup tasirdik. 

Yemek biter bitmez bulasik derdine dusulmesin diye bu defa kagit tabaklar ve plastik kadehler kullanmaya karar vermistik. Metro'dan alisveris yaparken Kullan-At bolumunden aldigimiz tabak ve kadehler hem cok kaliteliydi, hem de acaip pratik oldu, eger bir gun dusunurseniz aklinizda bulunsun diye yazayim istedim. Tesadufen de gecen gun KullanAtMarket diye bir siteye denk geldim. Yemek, parti, davet gibi organizasyonlarda gerekebilecek her turlu ivir zivir mevcut. Tam ve guzel bir sofra kurmak icin gerekli herseyi alip, masaortusu de eger kullanip atmaliksa, filmlerde oldugu gibi soyle kocaman bir top yapip oldugu gibi cope atip sifir bulasikla kocaman bir grubu bile agirlayabilirsiniz. Ihtiyac olmasi halinde, faydali bilgiler defterine not edilebilir. ;)

Bu aralar cok film izliyoruz, izlediklerimizden size de birkac oneride bulunayim istiyorum cunku cok guzeller! Asagidaki uc film de 'heart warming', 'uplifting' diye gecen, 'mod yukseltici', 'motive edici' ve 'mutlu' filmler bana gore. Gundemde yeterince entrika ve huzun oldugu icin, televizyonu olumlu seyler seyretmek icin kullanmayi daha cok tercih ediyorum. Hazir yepyeni bir yila girmisken biraz ilham ve tutku fena olmaz bence! 

The Hundred-Foot Journey: Helen Mirren, Om Puri ve Manish Dayal'in basrollerde oldugu, Hindistan'da ailecek restoran isletmeciligi yapan bir ailenin restoranlari bir gecede yanip hayatlarina yeniden baslamalari gerektiginde, baba ailesini toparlar ve cocuklarin tum itirazlarina ragmen Fransa'da muhtesem guzellikte bir kasabaya tasinirlar. Helen Mirren'in islettigi Michelin yildizli bir Fransiz restoraninin tam karsisina actiklari Hint restoraniyla birlikte hikaye baslar. Iki restoranin arasindaki rekabetin yani sira, ask, dostluk, yemek ve muhtesem gorsellerle dolu cok keyifli bir film. 
What If: Ruby Sparks'tan hatirlayacagimiz Zoe Kazan, bence cok basarili bir aktris ve senarist. Kendine ozgu bir tarzi olan, orjinal biri ve filmlerinden acaip keyif aliyorum. Filmin Toronto'da gecmesi, kalbimi calan bir baska faktor oldu. Zoe Kazan ve Harry Potter roluyle hafizamiza kazinan Daniel Radcliffe basrolde, birbirinin dilinden super anlayan, aralarinda muthis bir iletisim olan iki arkadasi canlandiriyorlar. En iyi arkadas ve sevgili olmanin arasindaki ince cizgideki iki kisiyi anlatan, Hollywood Rom-Com'larinin oldukca disinda ve tazeleyici bir hikaye. Ask ve arkadasliga dair derin konusmalarin, ince esprilerin gectigi bir film. 500 Days of Summer'i ve When Harry Met Sally'i bir nevi andiran, guncellenmis versiyonu denebilecek bir hikaye. 
Son olarak ise, Begin Again: Her filmine hayran kaldigim Marc Ruffalo, Keira Knightley ile super bir ikili olmus. Manhattan'da tutunmaya calisan, ayrildigi erkek arkadasindan (Adam Levine) sonra umutlarini kaybetmis Ingiliz besteci ve soz yazari genc bir kiz, arkadasinin israri uzerine gittikleri barda kendine ait bir sarki soyler. Aile ve isinde ise basarisiz bir yol izleyen ve motivasyonunu kaybetmis bir muzik yapimcisi (Mark Ruffalo) ise, kizi dinler dinlemez super bir isbirlikteligi icin kafasinda plani canlandirir ve ikna etmek icin aksiyona gecer. Hayatlarini muzige adamis iki insan, film boyunca harikalar yaratir, muhtesem bir album kaydederler. Muhtesem muzikleri ve bir ise tutkuyla asilma hikayesini en guzel sekilde birlestiren, acaip mod yukselten, super keyifli bir film. Izlemenizi ve soundtrack'ini dinlemenizi siddetle oneririm. 
Tekrar, harika bir yil ve guzel baslangiclar diliyorum herkese! Yeni ajandalar ve yeni kararlarimizla baslasin yeni seruvenler!

0 comments:

Post a Comment