March 15, 2015

Evde Kek Kokusu Var: Muzlu Cevizli Muffin

muzlu cevızlı muffın sağlıklı muffin tarifi banana walnut muffin recipe
Ben diyete girmek zorunda kalinca, herkesi de girmis gibi kabul edip 'Evde Kek Kokusu Var' serisinin yeni yazisini yayinlamamisim. Annemin uyandirmasi sayesinde postu geciktirdigimi ve bir beklenti oldugunu fark ettim ve daha geciktirmeyip hemen mutfaga gireyim dedim. 

Cuma gunu gunubirlik Ankara'ya gittigimde, evde mis gibi bir koku vardi tabii ki. Evdeki muzlari degerlendirip, sekeri ve unu minimum, lezzeti ve kokusu enfes muffinler mutfagin bas kosesinde yerlerini almislardi. Muzla birlesen o tarcin kokusu yok mu hele... Anlatilmaz yasanir! 

Tadina bakip tam benlik ve diyetime de uygun olduguna karar verince, bugunu kek gunu ilan ettim ve annemin tarife gore ben de kendi muffin'lerimi yaptim. Boylece, Pazartesi sabah metro yolculuguma baslarken elime alip firlayabilecegim kahvaltilik birsey de olmus oldu. 

Diyet bitene kadar yiyemeyecegim tariflerden uzak durmaya calistigim icin yeni saglikli tariflerim icin siki durun! 

Malzemeler:
2 adet normal boy muz (tercihen olgun, ama olmasa da cok fark etmez)
1/2 su bardağı seker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı sut
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 tatli kasigi tarcin
+
1 su bardagi iri dovulmus ceviz

Yapılışı:
* Bu kek için kesinlikle mikser kullanmayın! :)
Un, tarcin, kabartma tozu, vanilya ve cevizi bir kapta karistirin. Ayri bir kapta muzlari catal veya pure aletiyle iyice ezin. Bir diger kapta cirptiginiz yumurtayi muz puresine katip karistirin. Seker, sut ve siviyagi da muzlarin oldugu kaba katip karistirin. Son olarak, sivi malzemeleri unlu karisiminiza katin ve bir kasik yardimiyla, sadece birbirlerine karismalarini saglayacak kadar karistirin. Fazla olursa kivami bozulacaktir. Karisiminizi bir kasik yardimiyla muffin kaplarina doktukten sonra (kaliplarin uzerinde biraz bosluk kalmali), onceden isittiginiz 180 derece firinda 40-45 dk arasi pisirin. 

Afiyet olsun!

0 comments:

Post a Comment