March 27, 2015

Istanbul'dan Haftasonu Kacamagi: Izmit-Uludag-Bursa

Baris'ta da, bende de yerinde uzun sure duramama gibi bir durum var. Ayni sehirde biraz uzun sure kaldigimizi hissedersek hemen bir kasinti hali geliyor, yakin uzak fark etmeden kisa kacamaklar planliyoruz. Son bir aydir haftaiciler hem zihnen hem fiziken cok yorucu gectigi icin haftasonlarini evde gecirmeyi biraz daha ister olmustum aslinda. Fakat gecen haftasonu Baris illa bir yerlere gitmek istedi. Persembe aksamindan baslayarak, Atina, Antalya, Cesme, Sapanca gibi bircok yeri saydiktan sonra, Cuma gunu Izmit-Bursa hatti icin 1,5 gunluk bir programi yapmis, otel organizasyonunu halletmisti bile!


Soguksu Restoran'da Mis Gibi Kahvalti
"Izmit ve Bursa'da ne isimiz var" diye biraz mizmizlanarak basladim, fakat cok keyifli bir kacamak oldu. Sabah kahvaltimizi Izmit'i seyredebileceginiz en guzel yerde, harika manzarali bir terasta yaptik. Onde orman, arkasinda ise kusbakisi Izmit manzarasi olan, kahvaltisi bol cesitli, cok keyifli bir mekan bence Soguksu Restoran. Gectigimiz haftasonu kar yagisi bekleniyordu biliyorsunuz. Restorana oturdugumuz anda baslayan kar yagisini izlemek muthis keyifliydi; kis mevsimine romantik bir veda oldu. 

Uludag, Teleferik ve Kisa En Cok Yakisan: Sicak Sarap
Kahvaltidan sonra tekrar yola koyulup, dogrudan Uludag'a gittik. Kis sporlariyla pek aram olmadigi icin daha once Uludag'a hic gitmeyen benim icin guzel bir ani oldu. Baris bu plani yapmasa, buyuk olasilikla daha uzun yillar boyunca da gitmezdim. Isletmesini cok modern ve temiz buldugum teleferige(ismi "Teferruc" - bize cok komik geldi hehe) Starbucks'tan kahvelerimizi alip oyle bindik. Gidecek olursaniz kesinlikle oneriyorum, hem elleriniz hem iciniz isinir cunku soguk bir kabinin icerisindesiniz ve yukari cikis 10-15 dakika arasi suruyor. Kervansaray Otel'in hizmeti olan ikinci bir teleferikle de zirveye cikip dondukten sonra buz tuttugumuz icin kendimizi oranin en populer ve hatta sanirim tek kafesi olan Cafe Beceren'e nasil atacagimizi bilemedik desem yeridir. Harika birer sicak sarap yudumlarken, kalorifere yapisarak kendimize geldik ve disaridaki manzaraya baktikca, bu sene kisin hakkini gercekten verdigimize karar verdik!


Arap Sukru'de Nefis Mezeler, Muzik ve Eglence
Aksam yemegi icin ise Bursa'ya yolu dusene tavsiye olsun diye yazmadan gecemem: Bursa'da hic olacagini dusunmeyecegim cinste, bir sokak boyunca dizi dizi meyhanelerin oldugu, her restoranin kendi canli fasil ekibi oldugu bir sokak var ki, kesinlikle gidilesi! Sokagin adi Arap Sukru. Bu isim neden verilmis bilmiyorum ama cok kendine ozgu olmus. Nevizade benzeri cok sayida ve birbirine benzetebileceginiz, sizi iceri davet eden restoranlar var. Piccolo restoran, gozume en hos ve davetkar gorunen oldugu icin sansimizi deneyelim deyip girdik iceri. Super bir fasil ekibi, leziz mezeler ve eglenceli ortamiyla cok keyifli bir aksam gecirdik ve bir gun yine yolumuz dustugunde Piccolo'yu aklimizda yazdik. Bu arada bizim icin tek dezavantaji, iceride sigara iciliyor olmasi. Montlarimizdan kokuyu cikarmak icin saatlerce pencerenin onunde havalandirmamiz gerekti... 

Izmit'te Bursa'da ne var demeyin, Istanbul'dan kisacik mesafede olan bu noktalara yolunuzu dusurup siz de sehirlerimizdeki guzellikleri kesfedin derim!

0 comments:

Post a Comment